Meer informatie

Hieronder vind je meer informatie over ANGELINAXRIJKS, de werken en het bestelproces. Vind je niet wat je zoekt, bel of mail gerust.

Wat is ANGELINAXRIJKS

ANGELINAXRIJKS is een project van Studio Angelina van der Velde. Ik bewerk schilderijen van ‘oude meesters’ van het Rijksmuseum. Geprint op grote doeken laat ik ze op een nieuwe manier leven.

Over Angelina

Ik ben afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva, richting grafische vormgeving. Na het werken als fotograaf en vormgever voor verschillende projecten en bureaus ben ik nu alweer 15 jaar eigenaar van Studio Angelina van der Velde. Met het project ANGELINAXRIJKS combineer ik schilderen met mijn digitale vak, het werken met kleur en vorm. 

Werkwijze

Het Rijksmuseum maakt het delen en hergebruiken van grote delen van hun collectie mogelijk. Zo kan ik de prachtige schilderijen van de oude meesters, die toch vaak ingetogen of donker van kleur zijn, weer laten stralen en hoop ik dat ze weer met liefde in huis worden opgehangen.

Ik schilder, digitaal, over de werken van de oude meesters. Met een grote pad en pen, worden de schilderbewegingen digitaal overgebracht naar het werk. Ik doe onderzoek naar (digitale) kwasten en kleuren en vervolgens breng ik laag voor laag, nieuwe kleuren aan. Zo ontstaat een werk Angelina keer Rijks, ofwel ANGELINAXRIJKS. Aan het onderliggende werk van de oude meester verander ik niets; de verhoudingen van het schilderij, de compositie, craquelé, scheurtjes in het doek, het blijft allemaal in tact. Mijn werk ligt er in lagen overheen.

Door deze werkwijze kan ik vervolgens het werk op ieder gewenst formaat in oplage laten printen op doek.

Materiaal

Mijn werk wordt geprint op grote doeken. Stof met een wat open structuur waarop het werk prachtig uitkomt en als bijkomend voordeel een geluiddempende werking heeft. Het wordt gespannen in een hoogwaardig aluminium frame (27 mm diep). Het doek is veerkrachtig en daardoor niet heel kwetsbaar, het is niet erg als je er tegenaan komt. De kleuren zijn door de druktechniek helder en fel en zijn zeer lange tijd kleurecht.

Akoestiek

De stof waarop het werk wordt geprint heeft een structuur en daardoor een geluiddempende werking. Om de akoestiek in een ruimte nog meer te verbeteren is het mogelijk om het werk aan de achterkant te voorzien van een extra geluiddempend laag van vilt. Neem hiervoor contact met mij op, dan nemen we de mogelijkheden door.

Prijzen

De prijs van het werk is afhankelijk van de afmeting waarin je het bestelt. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 485 en € 850 euro, bij werken vanaf een grootte van 1 x 1 meter tot 2 x 1,5 meter. Deze prijzen zijn exclusief verzend- en/of montagekosten.

Na een aanvraag via mail of telefoon ontvang je een offerte met daarin helder de totale prijs.

Bestellen

Je kunt je bestelling doorgeven door een bericht te sturen naar of bellen met +31 (0)6 16 48 77 88. Vermeld de naam van het werk waar je belangstelling voor hebt en de maten.

Je ontvangt een offerte en na akkoord een factuur voor het bestelde werk. Na ontvangst van de betaling gaat je bestelling in productie. De levertijd is ongeveer 2 weken.

Heb je hulp nodig met het bepalen van de maat of de keuze van het werk, bel of mail gerust.

Werken die met behulp van deze website worden gekocht, worden op maat volgens de door jou opgegeven specificaties gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na een succesvolle betaling definitief.

Lees hier de algemene voorwaarden.

Levering

De levertijd van een werk van ANGELINAXRIJKS is ca. 2 weken na ontvangst van betaling. Het werk wordt kant en klaar bij je geleverd, het doek en frame zijn gemonteerd, je ontvangt het complete werk samen met een ophangsysteem.

 Verzend- en handelingskosten zijn afhankelijk van de maat en het afleveradres. Ik neem deze op in de offerte.

Verzending naar het buitenland is natuurlijk mogelijk, neem hiervoor contact met mij op.

© Studio Angelina van der Velde, 2018 / +31 (0)6 16 48 77 88 /